Larasati, Nadila and Dr.Ir.Elok Zubaidah, MP (2017) Studi Aktivitas Antioksidan Dan Karakteristik Fisiko Kimia Tauco Yang Beredar Di Kota Malang, Jawa Timur. Sarjana thesis, Universitas Brawijaya.
Abstract
Tauco merupakan salah satu bahan makanan tradisional yang terbuat dari fermentasi kedelai. Salah satu komponen penting yang terdapat pada tauco adalah antioksidan. Belum diketahui apakah terdapat perbedaan kandungan protein dan aktivitas antioksidan pada tauco, sehingga dilakukan penelitian studi aktivitas antioksidan dan karakteristik fisikokimia tauco berbagai merk yang beredar di Kota Malang, Jawa Timur.
English Abstract
Tauco is one of Indonesia’s traditional foodstuffs made from soybean fermentation. One of the important components found in tauco is antioxidants. Not yet known whether there are differences in protein content and antioxidant activity in tauco, so the study of antioxidant activity and physicochemical characteristics of tauco various brands circulating in Malang, East Java.
Item Type: | Thesis (Sarjana) |
---|---|
Identification Number: | SKR/FTP/2017/748/052002788 |
Uncontrolled Keywords: | Tauco, Aktivitas Antioksidan, kedelai, Karakteristik fisikokimia,Tauco, Antioxidant Activity, Soy, Characteristic of Physical Chemistry |
Subjects: | 300 Social sciences > 338 Production > 338.1 Agriculture > 338.16 Production efficiency |
Divisions: | Fakultas Teknologi Pertanian > Teknologi Hasil Pertanian |
Depositing User: | soegeng sugeng |
Date Deposited: | 20 Dec 2021 04:26 |
Last Modified: | 29 Mar 2022 02:07 |
URI: | http://repository.ub.ac.id/id/eprint/187500 |
Text
NADILA LARASATI.pdf Restricted to Registered users only Download (4MB) |
Actions (login required)
View Item |