Rigina, Nabila Maria and Tri Mega Asri, S.Sos., M.I.Kom. (2023) Rancangan dan Strategi Penerapan Video Promosi CS-Digital PT. Bank Central Asia KCP Dinoyo. Diploma thesis, Universitas Brawijaya.
Abstract
Perkembangan teknologi tidak dapat dipungkiri telah mempengaruhi beberapa sektor dalam perekonomian khususnya pada perbankan. Dengan adanya kemajuan tentunya akan ada inovasi dan ide kreatif baru yang dapat dibuat untuk tujuan memberikan kemudahan dalam melakukan segala jenis aktivitas. PT. Bank Central Asia merupakan bank milik swasta terbesar yang ada di negara Indonesia didirikan pada 21 februari tahun 1957 oleh Sudono Salim. Mengikuti dengan perkembangan teknologi yang semakin canggih PT. Bank Central Asia memberikan inovasi dengan menciptakan mesin layanan yang dapat digunakan mandiri oleh nasabah. Mesin ini dinamakan CS-Digital, layanan yang ditawarkan pada mesin ini hampir sama dengan layanan yang diberikan oleh para pekerja bank pada bagian customer service. Mesin ini diluncurkan pada tahun 2019. Semakin bertambahnya nasabah bank BCA dari tiap tahun ke tahun memberikan kemungkinan adanya informasi mengenai mesin layanan CS-Digital BCA masih belum diketahui oleh nasabah bank BCA secara lebih luas dan menyeluruh. Sehingga dengan adanya rancangan dan strategi promosi pada penelitian ini diharapkan mampu untuk meningkatkan penyebaran informasi yang berkaitan dengan mesin layanan CS-Digital.
English Abstract
It is undeniable that technological developments have affected several sectors of the economy, especially banking. With progress, of course, there will be innovations and new creative ideas that can be made for the purpose of providing convenience in carrying out all types of activities. PT. Bank Central Asia is the largest privately owned bank in Indonesia which was founded on 21 February 1957 by Sudono Salim. Keeping up with increasingly sophisticated technological developments PT. Bank Central Asia provides innovation by creating service machines that customers can use independently. This machine is called CS-Digital, and the services offered on this machine are almost the same as the services provided by bank workers in the customer service section. This machine was launched in 2019. The increasing number of BCA bank customers from year to year provides the possibility that there is information about BCA CSDigital service machines that are still not known to BCA bank customers more broadly and thoroughly. So that with the design and promotion strategy in this study, it is hoped that it will be able to increase the dissemination of information related to CS-Digital service machines .
Item Type: | Thesis (Diploma) |
---|---|
Identification Number: | 052317 |
Uncontrolled Keywords: | Strategi, Rancangan, Video Promosi, CS-Digital |
Divisions: | Program Vokasi > D3 Administrasi Bisnis |
Depositing User: | Unnamed user with username tunjungsari |
Date Deposited: | 01 Feb 2024 07:48 |
Last Modified: | 01 Feb 2024 07:48 |
URI: | http://repository.ub.ac.id/id/eprint/215477 |
![]() |
Text (DALAM MASA EMBARGO)
Nabila Maria Rigina.pdf Restricted to Registered users only until 31 December 2025. Download (2MB) |
Actions (login required)
![]() |
View Item |