Jalili S, Gaotsullah Al and Dr. Ir Anang lastriyanto, M.Si and Dr. Ir. Bambang Susilo, M.Sc.Agr (2020) Pengaruh Tegangan dan Konsentrasi NaCl terhadap Rendemen dan Sifat Fisik Minyak Atsiri Kulit Jeruk Manis Baby Java (Citrus sinensis L. Osbeck) Menggunakan Ohmic Assisted Hydrodistillation. Sarjana thesis, Universitas Brawijaya.
Abstract
Di Indonesia, khusunya daerah Malang memiliki varietas jeruk manis yakni baby java yang merupakan salah satu komoditas yang cukup besar dengan angka produksi mencapai 24.500 ton. Jeruk baby java saat ini banyak dimanfaatkan sari buahnya untuk dijadikan minuman jus jeruk. Sementara bagian lainnya seperti kulit jeruk tidak dimanfaatkan dan menjadi limbah. Limbah ini memiliki potensi ekonomi dengan pengolahan menjadi minyak atsiri. Salah satu metode untuk ekstraksi minyak atsiri adalah dengan pemanfaatan teknologi ohmic
English Abstract
In Indonesia, especially the Malang area has sweet orange varieties, namely baby java, which is a fairly large commodity with a production figure reaching 24,500 tons. Orange baby java is currently being used a lot of juice to be used as orange juice drinks. While other parts such as orange peel are not utilized and become waste. This waste has economic potential by processing it into essential oil. One method for extracting essential oils is by utilizing ohmic technology
Item Type: | Thesis (Sarjana) |
---|---|
Identification Number: | 0520100091 |
Uncontrolled Keywords: | kulit jeruk baby java, ohmic heating, tegangan, NaCl, baby java orange peel, ohmic heating, voltage, NaCl |
Subjects: | 600 Technology (Applied sciences) > 630 Agriculture and related technologies |
Divisions: | Fakultas Teknologi Pertanian > Keteknikan Pertanian |
Depositing User: | Zainul Mustofa |
Date Deposited: | 08 Jul 2022 02:25 |
Last Modified: | 02 Oct 2024 06:17 |
URI: | http://repository.ub.ac.id/id/eprint/191730 |
![]() |
Text
Gaotsullah Al Jalili S..pdf Download (2MB) |
Actions (login required)
![]() |
View Item |