The Comparative Analysis On The Consumption Behavior Of Students Of Brawijaya University In Food Purchasing In Food Stall And Cafe In Malang

Fitriandini, IsnaAyuPutri (2016) The Comparative Analysis On The Consumption Behavior Of Students Of Brawijaya University In Food Purchasing In Food Stall And Cafe In Malang. Sarjana thesis, Universitas Brawijaya.

Abstract

Makanan cepat saji menjadi salah satu alternatif dari masyarakat perkotaan yang sibuk terlepas dari usia karena mereka telah kewalahan dengan begitu banyak kegiatan sehingga mereka tidak punya waktu untuk memasak sendiri di rumah atau di asrama. Semua ini dimungkinkan karena saat ini ada begitu banyak fasilitas makan yang tersedia seperti kafe atau warung makan. Keberadaan kafe dan kios makanan saat ini memenuhi kebutuhan mereka yang menginginkan sesuatu yang lebih instan, mudah dan lengkap. Fenomena ini jauh berbeda dari apa yang terjadi sepuluh tahun yang lalu ketika makanan sehari-hari lebih cenderung dilakukan di rumah yang disajikan oleh ibu rumah tangga atau mereka yang tinggal di rumah kos akan memasak sendiri. Penelitian ini menggunakan metode deskriptif kuantitatif untuk melakukan penelitian yang sesuai dalam menyelidiki suatu kondisi dalam dua cara: wawancara dan kuesioner. Metode ini memungkinkan peneliti untuk menggambarkan lebih detail tingkat konsumsi mahasiswa Brawijaya dalam membeli makanan dari warung makan dan kafe di Malang. Pada akhirnya, hasil yang diperoleh dalam penelitian ini diharapkan dapat menggambarkan tingkat perbedaan konsumen yang memilih untuk membeli makanan baik di warung makan atau kafe. Kebiasaan konsumen makan makanan di kafe nantinya akan memberikan dampak negatif bagi pemilik bisnis.

English Abstract

Fast Food becomes one of the alternatives of busy urban society regardless the age as they have been overwhelmed with so many activities so that they do not have time to cook by themselves either at home or at the dorm. All of these are made possible since nowadays there are so many available facilities eating places such as cafe or food stalls. The existence of cafe and food stall currently fulfills the needs of those who want something more instant, easy and complete. This phenomenon is far different from what happened ten years ago when daily meals are more likely to be done at home presented by a housewife or those living in a boarding house will have their own cooking. This research uses descriptive quantitative method to do the appropriate research in investigating a condition in two ways: interview and questionnaire. This method enables the researcher to describe in more a detail the level of consumption of brawijaya university students in purchasing food from food stalls and cafes in Malang. At the end, the results obtained in this study are expected to be able to describe the the degree of difference of those consumers who choose to buy food either at the food stall or cafe. Consumers habit of eating food at cafes will later give negative impact for food stalls business owners.

Item Type: Thesis (Sarjana)
Identification Number: SKR/FE/2016/74/051603168
Subjects: 300 Social sciences > 330 Economics
Divisions: Fakultas Ekonomi dan Bisnis > Ilmu Ekonomi
Depositing User: Budi Wahyono Wahyono
Date Deposited: 10 May 2016 14:31
Last Modified: 28 Oct 2021 02:14
URI: http://repository.ub.ac.id/id/eprint/109212
[thumbnail of Tskripsi_THE_COMPARATIVE_ANALYSIS_ON_THE_CONSUMPTION_BEHAVIOR.pdf]
Preview
Text
Tskripsi_THE_COMPARATIVE_ANALYSIS_ON_THE_CONSUMPTION_BEHAVIOR.pdf

Download (3MB) | Preview

Actions (login required)

View Item View Item